Sådan hjælper du din hund bedst gennem nytårs aften.

Nytårsaften er årets værste dag for hunde (og naturens øvrige dyr), men hvordan hjælper du bedst din firbenede ven og familie gennem denne forfærdelige aften og nat?

Her for du vores 13 bedste tips til, hvordan du kan hjælpe og støtte din hund gennem dagen, aftenen og natten:

1. MOTION: Sørg for at din hund får masser og masser af motion i løbet af dagen. Når musklerne er trætte og drænet for energi har angsten sværere ved at bide sig fast. Vi bo i byen, hvor folk desværre fyre fyrværkeri af 24-timer i døgnet i ugen op til nytårsaften, så vi kører 20 km. ud af byen til vores yndlingsskov her til formiddag.

2. PLANLÆG: Luft din hund under dronningens nytårstale eller umiddelbart efter, da der oftest er ret stille udenfor på dette tidspunkt.

3. LUK VINDUERNE OG TRÆK FOR: Hold vinduer og døre lukket hele dagen, så lydene holdes mest muligt ude. Træk gardinet for, så de værste lysglimt holdes ude. Gardinerne kan også dæmpe støjen en smule.

4. BLIV HJEMME: Det er klart bedst, hvis du bliver hjemme, da din hund er tryggest i sit eget hjem sammen med dig. Vil du feste, så hold en lille fest med få gæste og mindst muligt spektakel. Husk at skrive til de inviterede, at de naturligvis kan tage deres hund med, hvis de har brug for det. Hvis jeg absolut skulle ud og feste, så ville Arnold klart foretrække at komme med, fremfor at være alene hjemme.

5. ELLER TAG PÅ LANDET: Har du venner langt ude på landet, så er det nok der din hund allerhelst vil være nytårsaften. Den mulighed har vi desværre ikke.

6. BAGGRUNDSSTØJ: Lav masser af baggrundsstøj. Hold radioen eller TV-et tændt i løbet af dagen og skru måske lidt ekstra op. På den måde kan du druknet noget af larmen udefra i lyden fra det tændte TV eller radio, som hunden er vant til at høre.

7. HALSBÅND OG INDHEGNING: Sørg for at din hund har halsbånd på hele dagen og natten. En høj lyd på det forkerte tidspunkt kan få nogle hunde til at stikke af fra deres ejer eller have og er din hund i panik, så kan den slippe ud af indhegninger, som den resten af året bliver holdt inde af.

8. DISTRAHER: Forsøg at distrahere din hund med leg og godbidder – dette virker ikke for Arnold, men kan helt sikkert virker godt for andre hunde.

9. GIV OMSORG: Vær der for din hund og trøst den, hvis den har brug for det. Arnold (60 kg.)… vil gerne sidde på skødet og med næsen op af min hals hele aftenen, så det får han lov til.

10. FOREBYG: Hvis din hund endnu ikke er nytårsaften-traumatiseret, så forsøg at forebyg fremtidige problemer og gør aftenen til en fantastisk aften for din hund, hvor der falder en godbid af hver gang det siger bang udenfor.

11. MEDICIN ELLER EJ? Spørg din dyrelæge til råds, da det ikke er alle hunde, der vil have gavn af beroligende midler. Hvis angsten er stor nok, så kan din hund kæmpe så meget imod det beroligende, så det alligevel ikke hjælpe noget, men blot tilføjer endnu et fremmed og ubehageligt element til aftenen.

12. VÆR ROLIG OG AFSLAPPET. En desperat og ulykkelig hund kan godt gøre os hundeejere kede af det selv, men vil du hjælpe din hund mest muligt, så bevar roen aftenen igennem. Har du fulgt ovenstående råd, så slap af velvidende, at du har gjort det så godt som muligt for din hund.

13. FULL- ELLER HALF-WRAP

Bind et tørklæde eller lign. rundt om din hund – på billederne kan du se, hvordan du binder en full- og en half-wrap og du kan du se, hvordan jeg bandt min hund Arnold ind hvert år, da han også var panisk bange for fyrværkeriet. 🙁

Venlige vovse-hilsner
Magnus og Anja